FAQ

FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat is het maximale bedrag wat ik kan lenen?
Het maximale leenbedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar uw financiƫle situatie en naar de maandelijkse woonlasten. Daarnaast is de looptijd van de lening en de reden van de lening van belang. Op diverse websites kunt u zelf indicatief berekenen wat uw maximale leenbedrag is.

2. Kan ik ook zonder mijn partner een lening afsluiten?
Het is afhankelijk van uw burgerlijke staat. Wanneer u samenwonend bent is dat wel mogelijk. De woonlast wordt dan niet gedeeld, maar komt voor uw eigen rekening. U bent dan alleen verantwoordelijk. Wanneer u gehuwd bent, is de handtekening van uw partner altijd noodzakelijk.

3. Wat is de maximale leeftijd om een lening af te sluiten?
De maximale leeftijd om een reguliere lening af te sluiten is over het algemeen 68 jaar. U kunt dan nog uiterlijk vier jaar lenen. Sommige kredietverstrekkers bieden een seniorenkrediet, waarmee u ook op latere leeftijd nog een lening kunt afsluiten.

4. Op wat voor termijn kan ik over het geleende geld beschikken?
Dat verschilt per kredietverstrekker en is afhankelijk van hoe de administratieve processen en toetsing bij het BKR is geregeld. Vraag ernaar als u de offerte aanvraagt.

5. Ik heb geen vaste baan en wil toch geld lenen, is dat mogelijk?
Ja, bij de meeste kredietverstrekkers kunt u geld lenen wanneer u geen vaste baan heeft. Er zijn echter wel extra voorwaarden waar u aan moet voldoen.

6. Welke informatie moet ik meesturen wanneer ik wil lenen?
Wanneer u een lening aanvraagt hebben kredietverstrekkers verschillende documenten nodig. Dit betreft in ieder geval uw laatste loonstrook, een recent bank- of giroafschrift waarop uw salaris is bijgeschreven en een kopie van uw paspoort of identiteitskaart.