Schulden

Er is niks mis het het afsluiten van een lening. Het wordt een heel ander verhaal wanneer u structureel niet meer in staat bent om aan uw maandelijkse betalingsverplichting te voldoen. Het kan gebeuren dat u in de problemen komt door diverse oorzaken. Bijvoorbeeld verkeerde voorlichting, dat u uw maandelijkse aflossing eigenlijk niet op kunt brengen, door overmacht omdat u plotseling werkloos bent of uw inkomen daalt door een andere oorzaak. Dit kan hele nare gevolgen hebben, zoals een deurwaarder aan uw deur om beslag te leggen op uw spullen of een gedwongen verkoop van uw huis.

Mensen trekken doorgaans veel te laat aan de bel om hulp te zoeken voor hun schuld probleem, omdat ze zich schamen. Soms wordt er zelfs een nieuwe lening afgesloten om de andere af te kunnen betalen. U begrijpt dat dit uw situatie alleen maar verergert. Door te wachten wordt het probleem alleen maar groter, dus hoe sneller u hulp zoekt, hoe beter. U heeft verschillende opties om uit uw schuld probleem te komen, zelf of met hulp van de gemeente of een andere instantie.

Schaamt u zich vooral niet om hulp te vragen voor schuldbemiddeling of schuldsanering! U bent echt niet de enige met financiële problemen. Deze instanties zijn er om u te helpen.

U heeft verschillende opties, afhankelijk van hoe serieus uw probleem is:

Zelf uw schulden regelen Schuldbemiddeling Schuldsanering

Meer informatie kunt u ook vinden op de volgende websites: NIBUDzelfjeschuldenregelenschulden.nl enschuldenhulp. Hier staat veel nuttige informatie.